Hope Zondag, een hoop pakket voor kerken

Waar hoop jij op?

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Wat is jouw hoop voor 2023, voor je gemeente en voor de wijk of omgeving waar je kerk actief is?

Youth for Christ gelooft dat je hoop kunt brengen door te delen: je deelt je geloofsverhaal met een jongere, deelt een glimlach uit, bemoedigt iemand of bidt voor een ander. Er zijn zoveel manieren om hoop te verspreiden!

De kerk is bij uitstek de plaats waar hoop te vinden is. Het is bovendien dé plek waar opgeroepen wordt om hoop uit te delen. Juist in tijden waarin hoop soms ver te zoeken is, en juist bij jongeren die soms de hoop zijn verloren of bij mensen in de wijk die Jezus niet kennen.

Daarom heeft Youth for Christ een speciaal gemeentepakket ontwikkeld. Met bijgeleverde materialen organiseer je in jouw gemeente heel makkelijk een speciale ‘Hope Zondag’. Deze zondag kan op elk moment van het jaar gepland worden. Je staat samen stil bij het thema en gaat actief aan de slag om hoop te verspreiden in jullie omgeving.

Welke materialen zijn gratis beschikbaar?

  • Hope Movement Waaier – Ieder gemeentelid (één per huishouden) kan persoonlijk de speciale waaier met 36 challenges aanvragen om concreet met hoop aan de slag te gaan. Gemeenteleden kunnen voorafgaand aan de zondag (vier weken van tevoren is handig) de waaier aanvragen en krijgen deze thuisgestuurd. Aan het einde van de themadienst daag je de gemeenteleden uit een challenge te kiezen en uit te voeren.
  • Preekschets en opzet van de dienst – Aan de hand van het verhaal van Bartimeus uit Marcus 10 denk je met elkaar na over hoop, en hoe je hoop uitdeelt in je omgeving. Daarnaast reiken we een aantal werkvormen aan waarmee je de dienst kunt vormgeven.
  • Clubprogramma – Wil je je tieners ook uitdagen om mee te doen? Met dit speciale clubprogramma gaan ook zij aan de slag om hoop te verspreiden in hun omgeving.
  • Bijbelstudie – Met deze Bijbelstudie duik je nog wat dieper in het thema hoop en hoe je dit vorm kunt geven in je leven. Gemeenteleden kunnen dit persoonlijk doen, maar ook samen met hun kring of vereniging.
  • PPT-presentatie – Je kunt deze PowerPoint presentatie gebruiken om de dienst aan te kondigen. Hij bevat ook een sjabloon om tijdens de dienst te laten zien.

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt de downloads per e-mail

Doet jouw gemeente mee?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Bij het invullen van het formulier ga je akkoord met het ontvangen van onze maandelijkse nieuwsbrief en word je eenmalig gebeld.