Artikel over Hope Movement in Nederlands Dagblad

Het is tijd ons met elkaar te verbinden

Op 30 mei 2022 plaatste het Nederlands Dagblad (ND) een artikel over de Hope Movement. Je leest het bericht hieronder. 

UTRECHT – ‘Na een tijd van verwijdering, is het weer tijd om ons met elkaar te verbinden. Dat kan best ingewikkeld en een beetje ‘awkward’ zijn. Want hoe maak je ook alweer écht contact?’

Vlak voor pinksteren wil Youth For Christ Nederland met de Hope Movement bijdragen aan het elkaar weer opzoeken, na twee jaar isolatie door corona. Het initiatief cirkelt rond een waaier van 36 uitdagingen, die je in de vorm van fysieke kaartjes gratis kunt bestellen. Met de ‘waaier van challenges’ moedigt de in Utrecht gevestigde jongerenorganisatie mensen aan om in grote en kleine daden ‘hoop te laten waaien’.

In een video van Youth for Christ legt Shelton Telesford uit hoe dit werkt. Zijn eigen favoriete uitdaging: ‘probeer vandaag niet autobiografisch te luisteren.’ Dat wil zeggen: begin niet meteen over jezelf als de ander zijn, haar of hun verhaal vertelt. Andere uitdagingen zijn bijvoorbeeld: bid voor de bovenste vier contacten in je WhatsApp-lijst. En: stuur je favoriete lied over God naar een vriend of een vriendin.

Worsteling
Youth for Christ-directeur Bram Rebergen: ‘Youth for Christ doet niets liever dan hoop brengen. In de eerste plaats aan de jongeren die wij ontmoeten op straten en schoolpleinen, in buurtcentra en kerken in heel Nederland. Jongeren die zoekende zijn of het thuis moeilijk hebben. Die zich na twee jaar corona eenzaam of somber voelen. We zien hun worsteling elke dag en merken echt nog een mentale nasleep van de coronaperiode bij hen. We willen ook hoop brengen aan elkaar, aan alle mensen die we tegenkomen, waar dan ook. En wij geloven dat je hoop kunt verspreiden door te delen. Bijvoorbeeld door het delen van je (geloofs)verhaal, van die glimlach naar iemand in het voorbijgaan, van je hart wanneer je voor iemand bidt.’

Youth for Christ Nederland is onderdeel van YfC international, dat actief is in meer dan honderd landen. De Hope Movement is gestart in Australië, waar de beweging zich als een inktvlek verspreidde.